dijous, 19 de novembre del 2015

SEGURETAT EXTREMA AL BERNABÉU

Aquest dissabte tindrà lloc un dels clàssic Barça-Madrid, al Bernabéu, però no serà un clàssic més.


S'ha classificiat el partit com un ''clàssic d'alt risc''. El Reial Madrid i la Policia Nacional es preparen per a garantir la seguretat del partit de futbol més famós del món. 1.000 policies i 1.400 agents de seguretat privada blinden al Santiago Bernabéu. Des de fa dies es pentina la zona i controlen alguns habitatges de lloguer.

La instrucció policial és clara: blindar l'estadi Santiago Bernabéu durant tot dissabte. Seran extremes les mitjanes de seguretat, dins i fora del camp. A l'hora de posar en marxa el dispositiu de seguretat, s'han tingut molt en compte les especials situacions que s'han produït a Alemanya ia Bèlgica en les últimes hores, on van ser suspesos els partits internacionals dimarts passat.

Ningú es planteja una suspensió, ni de lluny. Però sí hi haurà una potent presència policial, no només d'efectius uniformats sinó, sobretot, de camuflats i infiltrats. Dissabte, des de primera hora del matí hi haurà un important desplegament d'agents que el públic no detectarà. Desde fa dies, aquests agenst estan pentinant i controlant les zones.




El primer, seguint instruccions policials, és que els espectadors vagin d'hora al Santiago Bernabéu. Per què? Perquè l'entrada sigui fluïda, ja que els controls d'accés seran molt més estrictes que altres jornades. A més, es recomana acudir sense bosses o motxilles. També adverteixen que està prohibit accedir a l'estadi fins i tot amb ''objectes voluminosos'', inclosos els carrets de nadó.
Hi haurà prevencions de seguretat i control de banderes, perquè el Madrid pretén requisar qualsevol element amb connotacions polítiques.''Sigui una estelada o una bandera de la falange'', adverteixen els responsables de seguretat del club.

Tot i així, des del club blanc s'insisteix en rebaixar la tensió dels últims dies. L'ordre és mantenir la calma i aplicar el rigorós protocol de qualsevol partit declarat d'alt risc, com ho ha estat el Reial Madrid-Barcelona d'aquest dissabte.
S'espera l'arribada de 800 seguidors del Barcelona.




Font: http://www.elmundo.es/deportes/2015/11/19/564ce67b22601d53648b4590.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada