dimarts, 17 de novembre del 2015

EL TERRORISTA MÉS BUSCAT, CAPTAT SOMRIENT ABANS D'UN ATEMPTAT TERRORISTA

La Policia federal de Bèlgica ha llançat aquesta matinada una nova alerta de cerca per localitzar Salah Abdeslam, sobre el qual pesa una ordre de detenció internacional per la seva suposada implicació en els atemptats de París del passat divendres.


«Qui pot ajudar? Qui l'ha vist o sap on es troba? », Pregunta la policia en el seu compte oficial de la xarxa social Twitter, en què també publica l'avís amb tots els detalls que es coneixen sobre Abdeslam.

La Policia federal explica en el propi avís que ha tornat a llançar l'alerta de cerca a petició de la jutge d'instrucció de Brussel·les que s'encarrega del cas.

En l'anunci es recorda que Abdeslam és una persona «extremadament perillosa», per la qual cosa es demana a qualsevol que el vegi que s'abstingui d'intervenir i es limiti a avisar la policia.

Aquest dimarts s'ha donat a conèixer un vídeo presumiblement gravat poc abans de l'atemptat al restaurant Le Carillon, en el qual es pot veure a Abdeslam somriure a la càmera en passar per davant d'ella.

La redifusió d'una alerta en tan poc temps, després que s'adoptés l'ordre d'arrest internacional diumenge, és un fet «extremadament estrany», assegura la cadena «RTBF».

Salah Abdeslam va llogar el Volkswagen Polo amb el qual els assaltants de la sala de concerts Bataclan van arribar fins allà per a cometre la massacre en què van morir 89 persones.

La policia busca a Abdeslam, nascut a Brussel·les, des del passat dissabte al matí, hores després de la cadena d'atemptats.


Abdeslam va ser sotmès a un control per gendarmes francesos al costat de la frontera belga en un altre cotxe en què viatjava amb dos individus, però després de verificar la seva identitat el van deixar marxar.

Poc després es va saber que una de les persones que anava amb ell estava fitxada i que Abdeslam havia llogat el vehicle que va traslladar als terroristes a Bataclan.

La policia belga va posar en marxa una operació en la comuna (districte) de Brussel·les de Molenbeek i va practicar diverses detencions, en particular la del seu germà, Mohammad, que aquest dilluns va quedar en llibertat sense càrrecs.

En no poder localitzar Salah Abdeslam, la Fiscalia belga va emetre diumenge una ordre de detenció internacional.

Dilluns, la policia federal de Bèlgica va realitzar una nova operació en Molenbeek dirigida a localitzar Abdeslam, però finalment l'acció va concloure sense que es produís detenció judicial alguna.

El seu germà Mohamed va dir aquest dilluns després de ser alliberat que ni ell ni la seva família saben on es troba Salah i va assegurar que es tracta d'una persona completament normal.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada