dimarts, 22 de setembre del 2015

BARCELONA ES CONVERTEIX EN EL GRAN BASAR MANTER D'EUROPA

La venda il·legal està present als carrers d'altres capitals però a escala més reduïda.




La forta concentració de joves manters a les zones turístiques de Barcelona ha suposat un increment important d'aquesta activitat il·legal. El top manta no és un fenòmen exclusiu que passa a Barcelona, ja fa molts anys que es manifesta a diferents parts d'Europa. En aquest cas s'ha magnificat d'una manera extrema a Barcelona.

La nova alcaldesa de Madrid, a l'hora de combatre una qüestió que requereix l'acompliment de la llei, però que no és aliena al drama social i humà que comporta la venda il·legal. Però no som els únics que tenim aquest problema; grans ciutats com Roma, París o Berlín, es troben en situacions molt similars.

Ahir, en la primera comissió municipal convocada, el top manta va ser l'objectiu d'un dels primers debats entre govern i oposició. Tots els grups van estar d'acord en que a l'equip de Colau manquen iniciatives concretes per tal de frenar aquesta activitat.

La tercera tinenta d'alcalde, Laia Ortiz, va presentar l'estudi municipal que conclou que al voltant de 400 persones es dediquen al top manta a la ciutat de Barcelona.

A Berlín no es dóna el fenomen del top manta tal com es coneix a Barcelona, ​​llevat que es consideri com a tal la venda ambulant il·legal de flors i verdures que es pot veure de vegades en parcs i carrers de districtes o barris allunyats del centre, com Pankow o Hellersdorf. Venedors d'origen immigrant -orientales, sobretot, però també d'alguns països de l'Est- despleguen els seus tauletes amb potes, i es venen els productes, sovint als seus propis connacionals, sense pagar llicència municipal ni impostos. També es ven en algun parc menjar preparat, especialment asiàtica, sense llicència de venedor ni permís per manipulació d'aliments.

El fenòmen dels manters si és de gran envergadura a Roma. No hi ha tolerància, però sí molta frustració de la policia en comprovar que les seves accions punitives serveixen per molt poc. No s'efectuen detencions -llevat que hi hagi una resistència violenta en els controls-, encara que sí s'imposa la multa que estableix la llei per a la venda il·legal (5.016 euros) i es confisca la mercaderia. Un portaveu de la policia municipal, Giorgio Ariu, va reconèixer a aquest diari que pocs són els que finalment paguen la sanció, bé perquè no tenen recursos, bé perquè desapareixen sense deixar rastre.




Font:http://www.lavanguardia.com/internacional/20150922/54435407441/barcelona-se-convierte-en-el-gran-bazar-mantero-de-europa.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada